Roze of Blauw? Alle praatjes op een rij!

Bakkerspraatjes – daar zijn er tig van! Je kunt zogenaamd op allerlei manieren zien of merken dat het kindje in je buik tot het blauwe of roze team behoort. Hoewel het verre van feiten zijn, is het best leuk om de verschillende theorieën erop los te laten toch? Ik weet in ieder geval dat wij het hartstikke leuk vonden om hierover te speculeren!

Zoet of hartig
Heb je trek in zoet eten? Dan zegt men dat de kans groot is dat je in verwachting bent van een meisje! Heb je trek in hartig? Boy-alert!

Je huid
Wat zegt je huid over het potentiële geslacht? Heb je een mooie strakke huid en een zwangerschapsgloed? Dan is dat een teken van team blauw. Heb je meer last van puistjes en oneffenheden? Dat doet team roze: “meisjes stelen je schoonheid”.

Hoge of lage buik
Draag je je kindje hoog dan duid dit op een meisje. Draag je je kindje laag dan zou dit zomaar een jongetje kunnen zijn!

Misselijkheid
Als je last hebt van misselijkheid wordt dit volgens de bakkerspraatjes vaak direct in verband gebracht met een meisje.

Slaaprichting
Val jij vaker op je linker zij in slaap? Sla dan maar alvast het beschuit met blauwe muisjes in! Val je vaker op je rechter zij in slaap? Ga dan voor roze.

Gewicht
Iedere vrouw komt aan tijdens de zwangerschap. Maar het schijnt dat de plek waar de kilo’s verschijnen ook iets zegt over het geslacht: zitten de kilo’s alleen rond je buik dan wijst dit op een jongetje. Komt er aan alle kanten wat bij, dan is de kans groot op een meisje.

Linea Negra
De donkere zwangerschapsstreep die verschijnt als je zwanger bent kan ook zomaar iets verklappen: stopt de lijn onder je navel? Then it’s a girl! Loopt hij verder door? Dan ben je zwanger van een jongen.

Humeur en energie
Ben je energiek? Of heb je geen last van stemmingswisselingen? Dan behoort jouw kindje waarschijnlijk tot het mannelijke geslacht. Vermoeidheid en een wisselende mood wijzen juist weer op een meisje. 

Koude voeten
Heb je koude voeten? Team blauw!

Dat is toch best leuk om zo te speculeren? Bij mij gaan de voorspellingen in ieder geval alle kanten op en ik kan er nog geen duidelijke conclusie uit trekken. Ik heb nog twee theorieën voor je, die het vaker bij het juiste eind lijken te hebben. Jij mag bepalen wat je ervan vind:

De NUB
Het schijnt dat je met de NUB theorie het geslacht van je kindje al rond 12 weken kunt bepalen. Als je een duidelijke echo foto hebt zou ik zeggen: go for it! De NUB is een soort uitsteeksel tussen de benen van je kindje die aan kan geven welk geslacht je kindje krijgt. Staat dit uitsteeksel in een hoek van 30 graden of groter aan de ruggengraat? Dan is de kans groot dat het om een jongetje gaat. Staat de nub parallel aan de ruggengraat of in een hoek kleiner dan 30 graden? Dan mag je waarschijnlijk een meisje verwelkomen. Wij hebben helaas geen duidelijke echo foto’s dus deze theorie ging voor ons niet op. 

Chinese kalender
Hier kwam een vriendin van mij tijdens mijn tweede zwangerschap mee aan. Tot zover heeft zij alleen maar verhalen gehoord dat deze klopt. Ik heb even teruggerekend en bij Zoey klopte hij ook. Zullen de Chinezen het dit keer ook goed voorspellen? Ik ben natuurlijk erg benieuwd of de uitslag bij jou klopt(e). Wat is jouw conclusie uit onderstaande tabel? 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *