Baby brood leren eten? Zo pak je dat aan!

Zoey’s eerste keer een stukje brood eten? Nou ik was daarna wel wat hartkloppingen verder. Het eerste stukje brood dat ik haar gaf werd namelijk keihard kokhalzen. Die paar stukjes daarna waren ook verschrikkelijk. Wat was ik bang dat ze zou stikken en ik schrok me een ongeluk! Zo erg dat ik haar een aantal dagen geen brood meer durfde te geven. Tijd voor plan B. En met mijn nieuwe aanpak ging het stukken beter. Inmiddels zijn we vier weken verder, is Zoey 7,5 maand en eet pittig haar hele broodje op! De sleutel naar succes? Die deel ik graag met je. Lees maar gauw verder. 🙂

Soppig

De eerste gouden tip: maak het brood soppig! De eerste keer dat Zoey brood at had ik dit niet gedaan en dat was dus drama. Voor je kindjes veiligheid en ook voor de jouwe (lees: voorkom hartkloppingen) maak je het broodje soppig met water of bijvoorbeeld flesvoeding of moedermelk. Vooral de keren daarna heeft dit hier enorm geholpen! Na ongeveer 4-5 keer zijn we hiermee gestopt en ging het prima.

Korstjes

Snij de korstjes eraf en snij de rest van het brood in stukjes. De korstjes kun je aan je kindje geven. Hier kunnen ze zelf mee experimenteren en zelf lekker op sabbelen.

Halve postzegel

Geef stukjes brood ter grootte van een halve postzegel, of zelfs nog een stukje kleiner! Zo zijn de stukjes brood gemakkelijk te verwerken voor jouw kleintje. En hoe meer ze eraan gewend raken en het lekker opsmikkelen hoe groter je de stukjes kunt geven.

Wit of bruin

Lichtbruin brood is het beste voor je kleintje. Kies een brood zonder gekke potjes erin zodat het gemakkelijk te verteren is.

Broodbeleg

Wat doe je nou op zo’n broodje? Een klein laagje boter wordt aangeraden. Zo krijgt je kleintje genoeg voedingsstoffen binnen. Daarnaast geven wij geregeld ook een lekker boterhammetje met de groente en fruit smeersels van Blueband – voor ons een groot succes! De combinatie appel met wortel is Zoey’s lievelings uitvoering.

Hoe ging de eerste keer brood eten bij jouw kleintje? En was dat ook zo zenuwslopend of ging dat in één keer goed?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *