Babyflessen: welke kies ik voor mijn pasgeboren baby?

Er bestaan tegenwoordig onwijs veel verschillende soorten flesjes en verschillende merken: van huismerk tot Dr. Brown’s en Difrax. Wat zijn nu de verschillen? En welke kies ik voor mijn pasgeboren baby? De eerste vraag ga ik voor je beantwoorden in dit artikel. Dat helpt jou om de tweede vraag te kunnen beantwoorden en de beste keuze te maken voor jouw kindje. Hieronder noem ik de meest voorkomende merken en de belangrijkste informatie over dit type fles.

Difrax S-flessen

De Difrax fles is ontworpen in een S-vorm: deze vorm heeft als voordeel dat de speen tijdens het voeden constant gevuld is met melk en niet met lucht. De vorm van de fles vermindert hierdoor de kans op spugen, boertjes, darmkrampjes en oorpijn. Daarnaast geeft Difrax aan dat door de S-vorm ouders in een ergonomisch verantwoorde houding zitten tijdens het voeden: de rug en schouders worden hierdoor minder belast. Ook zit in de bodem van de fles een ventiel verwerkt zodat de fles niet vacuum zuigt. Deze fles is zowel geschikt voor borstvoeding als voor flesvoeding. Doordat de bodem van de fles losgedraaid kan worden kun je deze gemakkelijk vullen met ijsblokjes van moedermelk.

Dr. Brown’s anti-koliek flessen

De Dr. Brown’s anti-koliek flessen zijn ontworpen met een ventiel systeem. Zo gezegd zorgt deze fles voor het behoud van voedingstoffen door deze niet te laten oxideren, wat zorgt voor een betere spijsvertering. Daarnaast ontlucht het ventiel en voorkomt op zijn beurt ook voor dat de fles vacuum zuigt. Het ventiel leid luchtbellen namelijk naar de ruimte boven de voeding. Ook zorgt het ventiel samen met de bijbehorende speen voor positieve druk en een betere doorstroming van voeding. Je kindje kan hierdoor gemakkelijk en op een natuurlijke manier drinken zonder dat hij hard hoeft te zuigen. Dr. Brown’s heeft naast de standaard spenen ook speciale bredere spenen die lijken op de vorm van een tepel voor baby’s die borstvoeding krijgen.

Philips Avent Natural en Classic+ babyflessen

Philips Avent heeft twee gelijkwaardig type flessen ontwikkeld tegen darmkrampjes: de Natural en de Classic+. De Natural flessen zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s die borstvoeding krijgen omdat deze een speen heeft die veel op een borst lijkt. Daarnaast heeft deze fles een zogenoemd antikrampjes ventiel om te voorkomen dat lucht niet in de maag van je baby komt en dat de speen altijd gevuld blijft, zelfs als deze horizontaal wordt gehouden. Deze fles is van de Philips Avent lijn de beste keuze bij het combineren van fles- en borstvoeding. De Classic+ variant is vergelijkbaar aangezien deze hetzelfde ventiel bevat. Dit type is een all-rounder voor kindjes die flesvoeding krijgen.

Philips Avent Anti-koliek babyflessen

Deze flessen hebben dezelfde voordelen als bovengenoemde Philips Avent flessen: de speen blijft altijd gevuld en deze bevat een ventiel. Dit ventiel is echter speciaal ontwikkeld tegen krampjes, vandaar de naam: AirFree-ventiel. Dit ventiel bestaat uit een stuk en is daarom ook gemakkelijk schoon te maken.

Huismerk babyflessen

Ook zijn er verschillende winkels die babyflessen van eigen merk hebben ontwikkeld. Vaak zijn deze flessen simpel ontworpen en bevatten geen ventiel of speciale speen die ontworpen zijn om darmkrampjes te verminderen. Daarentegen is een voordeel aan deze flessen wel dat ze gemakkelijk zijn schoon te maken doordat deze uit minder onderdelen bestaan.

Hopelijk helpt deze informatie je bij het maken van een keuze voor de fles voor jouw kleine. De ervaringen van ieder kindje zijn weer verschillend. Je kunt altijd beginnen met het ene type fles en later overstappen naar een andere wanneer dit niet bevalt. Ben je benieuwd naar onze ervaring met de drinkflessen? Lees in deze blog meer over onze ervaringen.

Welk type fles is jou goed of juist helemaal niet goed bevallen? Laat het ons weten!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *