Tips: Op vakantie met een baby

Op vakantie met een baby – doen of niet doen? Ik zeg doen! Afgelopen december, toen Zoey net 6 maanden was, gingen wij op vakantie naar Dubai. Ik kan je wel vertellen, het is op een hele andere manier je vakantie voorbereiden en je koffer(s) inpakken dan voorheen. Laat de organisatie tijger in je maar losbarsten. 😉 Ik deel graag een aantal tips met je (want hey de ervaring leert!) zodat jij goed voorbereid met je kleintje op vakantie kunt:

Stokke PramPack

Kinderwagen mee op vakantie? Schaf dan een Stokke PramPack aan! De PramPack is een soort koffer voor je kinderwagen en zorgt ervoor dat deze veilig wordt vervoerd tijdens de reis. Op de vliegvelden wordt er nogal wat gegooid met bagage en zo ook je kinderwagen. Met de PramPack is je wagen beschermd. Extra tip: stop wat luiers in de PramPack. Je mag eigenlijk, behalve een kinderwagen, geen andere spullen in de PramPack stoppen maar een aantal luiers kan geen kwaad heb ik al vaker vernomen!

Buggy

Vanaf het moment dat je kindje zelf kan zitten is een buggy zeker aan te raden! Dat scheelt je namelijk een hele hoop gesjouw en gedoe met de kinderwagen. Een buggy mag je namelijk meenemen tot aan de gate en daar afgeven voor je het vliegtuig in gaat. Al kon Zoey nog niet zelfstandig zitten hebben wij er toch voor gekozen om een buggy mee te nemen. In de gebruikersbeschrijvingen van de wagens staat namelijk vaak dat een kindje vanaf 6 maanden erin kan. Wat wij belangrijk vonden is dat Zoey er goed en stevig in kon liggen Dus een wagen die in ligstand kon en die haar ook ondersteunde. Zo zijn wij uitgekomen bij de Koelstra Simba T4 Buggy.

Flessenwarmer

Heb je een kamer met waterkoker en geef je flesvoeding? Dan zal je deze waarschijnlijk niet nodig hebben. Maar geef je borstvoeding of heeft jouw kamer geen waterkoker, dan is een flessenwarmer echt een uitkomst!

Baby voeding

Geef je flesvoeding? Dan zou ik aanraden om voldoende melkpoeder mee te nemen. Zo voorkom je dat je moet overstappen naar een andere voeding uit het buitenland. In sommige landen wordt Nutrilon ook verkocht, maar ik neem liever het zekere voor het onzekere: geen gedoe met eventuele andere voedingen en samenstellingen. Wij hebben voor 10 dagen vakantie 2 bussen Nutrilon meegenomen én nog twee volle torentjes. Ook hebben wij voor de eerste dagen een aantal potjes fruit en groente meegenomen. De rest hebben wij op bestemming gekocht, waar Zoey ook enorm heeft gesmuld van andere hapjes die ze in Nederland niet verkopen! Tip: je kunt de potjes gewoon vervoeren in je handbagage. Normaal mag je geen vloeistoffen vervoeren boven de 100ML én geen glaswerk, maar babyvoeding is hierop een uitzondering.

Zonbescherming

Een goede zonnebrand, zonnehoedje(s) en UV-pakje(s) heb je zeker nodig. Bijna ieder merk zonnebrand heeft wel een variatie speciaal voor kinderen. Belangrijk is dat je een hoge factor (50) smeert op die tedere huidjes. Wij kiezen voor de transparante spray van Garanier: deze is niet vet en hiermee verklein je tegelijkertijd ook de kans op die ellendige zonnebrand vlekken die bijna niet meer uit de kleding gaat. Pak tenminste één zonnehoedje in voor je kindje. Wij hebben er twee meegenomen: als er eentje nat was van het zwemmen hadden we daarna nog een droge die Zoey kon dragen. Ook kunnen UV-pakjes niet missen in je koffer voor de beste bescherming voor je kindje. Ook hiervan hadden wij er twee mee voor als er één nat werd.

Wiegje in het vliegtuig

Vlieg je op een verre vlucht met KLM? Goed nieuws, in de meeste grote vliegtuigen hebben de plekken in het midden van het vliegtuig, nabij het toilet, een wandje waar zij een wiegje kunnen ophangen. Wij hadden van te voren contact opgenomen met KLM en aangegeven dat wij met een baby vlogen en hadden zo dus zo’n plek weten te bemachtigen. Perfect! Zoey heeft heerlijk kunnen slapen en zo hadden wij ook onze handen even vrij. Echt een uitkomst! Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij? Dan kan het natuurlijk nooit kwaad om ze eens te bellen en te vragen welke mogelijkheden zij bieden!

Met deze tips in je pocket wens ik je alvast véél vakantie plezier! 🙂 You got this momma!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *