Zo ging mijn #75MOM Challenge

Op 8 juni begon ik met de #75MOM Challenge. Na mijn tweede zwangerschap bleef er nog ongeveer 10 kilo zitten, die nergens heen ging. Terwijl ik in de spiegel keek vond ik dat er iets moest veranderen; ik voelde me simpelweg niet mezelf als ik naar de reflectie in de spiegel keek. Aan het begin van de challenge heb ik een aantal doelen gesteld. Inmiddels zijn de 75 dagen verstreken, de challenge is afgelopen en ik heb mijn doelen ruimschoots behaald…

TERUGBLIK OP MIJN DOELEN
Gewicht verliezen; check! Aan het eind van de challenge was ik precies 10 kilo kwijt. Van te voren had ik genoegen genomen met de helft, maar niets was minder waar. Ik heb mijn verwachtingen zeker overtroffen. Ik weeg zelfs iets lichter dan dat ik woog voordat ik zwanger werd van ons tweede kindje. Strakker in mijn vel zitten; dat is ook zeker gelukt door het verliezen van alle kilo’s. Hoewel mijn lichaam niet zo strak is als voor de zwangerschappen, ben ik blij met hoe ik er nu uit zie en kijk ik tevreden naar mijn spiegelbeeld. Dat mijn buik niet helemaal meer strak is, mij heupen breder zijn of de striae onder mijn navel; dit lichaam is perfect zoals het is, het heeft tenslotte twee prachtige kindjes op de wereld gezet. Een energieker en blijer gevoel hebben; check. Als ik mijn state of mind vergelijk met 2,5 maand geleden gaat het zoveel beter. Toch blijft die blijdschap en het vinden van interne rust voor mij een uitdaging; met een drukke baan en twee kids, waarvan er eentje flink aan het rommelen is sinds zijn geboorte, staat mijn hoofd eigenlijk continu aan. Note to self: hier blijft aandacht voor nodig. En mijn laatste doel: zelftrots door het volbrengen van de hele challenge; check! Hell YEAH!

MIJN INVULLING VAN DE CHALLENGE
Het voordeel van de #75MOM Challenge is dat je zelf kunt kiezen hoe je de challenge precies invult; er is geen vooraf opgezet plan als het gaat om sporten en voeding. Je kunt zelf afwegen welk dieet het beste bij je past en welke lichaamsbeweging je doet op welk moment van de dag. Ik kreeg gedurende deze 75 dagen geregeld de vraag wat ik zelf nou precies deed. In deze blog vertel ik je graag wat meer over hoe ik de challenge heb ingevuld.

Mijn dieet
NIET SNOEPEN. En dat is één van de belangrijkste regels in mijn dieet geweest. Ik ben een echte zoetekauw en gek van ijs en chocola. Dat heb ik dan ook volledig verbannen uit mijn dieet. Net als het drinken van frisdrank. Ik dronk bijna dagelijks minimaal twee glazen Cola Light. Ja, dat was aan het begin lastig. Maar op een gegeven moment zit dit gewoon in je systeem. Na 75 dagen had ik niet eens trek om te snoepen. En een glas cola smaakte ook niet meer hetzelfde… Daarnaast heb ik deze challenge aan Intermittent Fasting (IF) gedaan. Dit houd in dat je tussen gezette tijden eet, bijvoorbeeld tussen 12.00 uur en 19.00 uur, en de rest van de dag vast. Ik heb eerder aan IF gedaan en toen beviel het mij voor geen meter. Ik was net even teveel gehecht aan mijn bak yoghurt met fruit en cruesli in de ochtend. En om goed te fasten, moeten er idealiter wel wat meer uren tussen de maaltijden zitten dan alleen tijdens de nacht niet eten ;-). Dit keer viel het me enorm mee; hiervoor geldt misschien ook wel weer; when you set your mind to it you can do anything! Met mijn doelen voor ogen was het piece of cake. Verder heb ik voor mijn maaltijden geen specifiek dieet gevolgd; we aten geregeld nog aardappeltjes uit de oven, een kipschnitzel of een heerlijk bord pasta. Ik lette er wel op dat ik mijn dagelijkse hoeveelheid aan calorieën niet overschreed. Dit deed ik meer op gevoel; in het verleden heb ik langere tijd mijn calorie inname bijgehouden dus inmiddels kan ik prima inschatten wat wel en niet kan.  Ben je hier wat minder behendig in dan kun je apps gebruiken zoals FatSecret of My Fitness Pal. Daar heb ik de beste ervaringen mee. Handig aan deze apps is dat je niet alleen je voeding en calorie inname kunt bijhouden, maar ook je gewicht. In My Fitness Pal kun je in je gewicht logboek ook foto’s toevoegen. Door al mijn progress foto’s te uploaden kon ik mijn voortgang al snel zien en dat werkt extra motiverend! Zoals je leest heb ik niet een mega streng dieet gevolgd, al zeg ik het zelf. Natuurlijk heb ik mezelf van dingen onthouden zoals van alle zoetigheid. En ja op verjaardagen heb ik wat taartjes afgeslagen en werd ik soms gek aangekeken, maar wat is 75 dagen tijd als je een persoonlijk doel voor ogen hebt? Als ik voor mijzelf spreek is het de investering in ieder geval dubbel en dwars waard geweest!

Mijn lichaamsbeweging
Eén van de dingen waar ik mij van bewust was bij het opstellen van deze challenge was dat als mama zijnde je maar beperkte tijd hebt; het is onmogelijk om elke dag in de sportschool te hangen. Tenminste, voor mij. En ik denk zomaar dat meer mama’s zich hierin zullen herkennen. De dagen zijn druk en ze vliegen voorbij. Vandaar dat ik besloot dat één van de twee work-outs prima een heerlijke wandeling mocht zijn. Zo ben je toch in de buitenlucht, haal je een frisse neus en heb je een change of scenery. Doordat ik al 1,5 jaar thuis werk is zo’n stuk lopen buiten enorm welkom, want met een zittend beroep krijg ik anders maar weinig beweging (zo kwamen die zwangerschapskilo’s er dus extra hard aan dat snap je nu wel he;-) ). Verder heb ik mijn work-outs afgewisseld met een bezoek aan de sportschool, een rondje hardlopen, een home work-out met gewichten op onze zolder, of een yoga sessie. Omdat ik net 3 maanden terug bevallen was toen ik de challenge begon waren mijn work-outs ook niet van enorme hoge intensiteit. Ik koos ervoor om alles weer rustig aan op te bouwen en dat ben ik nog steeds aan het doen. Ben je ook geïnteresseerd om te beginnen met hardlopen? Dan is de Hardlopen met Evy app een aanrader. Acht jaar geleden begon ik met hardlopen met behulp van de podcast van Evy. Inmiddels is dit door ontwikkelt tot een super handige app waarin je je hardloop skills van 0 af aan kunt opbouwen of verder uitbouwen voor de wat meer ervaren renner. Ook dit keer ben ik weer begonnen bij de basis; het trainingsschema ‘Je eerste 5 km’ is mijn beste vriend. 

Zo zie je maar, geen rocket science, geen die-hard trainingsprogramma, maar doordat ik consequent in beweging kwam en mijn voeding had aangepast heb ik dus enorme resultaten geboekt in 75 dagen tijd. Doe je ook mee? Start dan vandaag nog met de #75MOM Challenge! You got this babe :-). Als ik het kan, kan jij het ook! Heb je support nodig, heb je vragen, of weet je niet precies waar je moet beginnen? Je mag me altijd een berichtje sturen dan denk ik graag met je mee!

Liefs, XOXO Mandy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *