8 Maanden: Zoey’s dagschema

Het lijk mij eens leuk om Zoey’s dag schema te delen. Ik vind het zelf namelijk súper interessant om die van andere kindjes te lezen! Vooral in de periodes dat we zoekende zijn naar een nieuw ritme: bijvoorbeeld bij een flesje minder of juist bij vaste hapjes. Inmiddels is Zoey (ruim) 8 maanden en is dit haar schema:

07.00 wakker worden met een pap flesje 210 ml
09.15 – 10.00 slaapje*
10.00 fruit hapje
11.00 flesje 210 ml
12.30 broodje
14.00 – 14.30 slaapje*
14.30 flesje 210 ml
15.00 tussendoortje
17.30 avondeten
19.00 flesje 210ml + Vitamine D en naar bed

Slapen

Zoey haar slaapjes zijn nooit echt op vaste tijden. Ook zijn het meestal hazenslaapjes: meestal is ze er na een half uurtje weer. Soms hebben we wat meer geluk en slaapt ze een uur door. Dan hebben papa en mama ook even rust want mevrouw staat tegenwoordig flink ‘aan’!

Hapjes

De hapjes voor Zoey maken we vaak zelf, maar we wisselen ook wel eens af met een potje. Vooral doordeweeks heb ik weinig tijd om te kokkerellen en pakken we een potje uit de kast of een portie die ik heb ingevroren (ook dat scheelt een hoop!). Haar favorieten op dit moment? Alle groente en fruit hapjes gaan er met gemak in! Alleen bij het eten van een broodje is zij nogal wisselvallig.

Brood

Brood eet Zoey de ene keer gemakkelijker weg dan de andere keer. Er komen de laatste tijd ook meer tandjes door, wie weet dat de oorzaak daar ligt en dat ze het kauwen niet heel fijn vind. Wij smeren meestal Blueband spreads op haar broodje, een laagje boter of wat 30+ smeerkaas.

Tussendoortjes

Naast een fruitje krijgt Zoey ook wel eens een cracotte of wat yoghurt tussendoor. Verder zijn we met het middag snackje nog wat aan het experimenteren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *