5 tips tegen misselijkheid

Heb je last van (ochtend)misselijkheid? Lees dan snel deze 5 tips die je hopelijk helpen om dit tot een minimum te beperken:

GEMBER
Gaat in jou hoofd nu dezelfde gedachte rond als in die van mij? Ik hoop het niet voor je, want ik heb een hékel aan gember. Maar het schijnt wel te helpen! Dus dan is het het proberen waard, toch? Neem bijvoorbeeld eens een kop gember thee. Of als je dat net als ik echt niet weg krijgt kun je bij de Tuinen / Holland & Barett ook gember tabletten kopen. Ik heb het zelf een aantal weken geprobeerd maar voor mij heeft het niet zoveel gedaan.

EET KLEINE BEETJES
Deze tip heeft mij wat beter geholpen. Door gedurende de dag kleine beetjes te eten zorg je dat je maag niet leeg raakt. En een lege maag kan voor extra misselijkheid zorgen. Wat ik at? Om de paar uur een cracker met kaas of kipfilet. 

GEEN VET ETEN
Vet eten is onwijs zwaar op de maag en kan je nog misselijker maken. Hoewel ik soms echt trek had in een portie patat, kreeg ik achteraf toch weer spijt. Stap niet in die zelfde valkuil. 😉

EET IETS ALS JE OPSTAAT
Wat ook kan helpen als je onwijs last hebt van ochtend misselijkheid is iets lichts te eten voordat je opstaat. Leg s’avonds bijvoorbeeld alvast een pakje crackers op je nachtkastje zodat je die s’morgens kunt eten voordat je opstaat. Dan vul je die lege maag alvast weer met een klein bodempje wat hopelijk de ergste misselijkheid al tegen gaat.

SUPRIMAL
Wagenziekte tabletten? Ja dat klopt! Deze kreeg ik als tip van de huisarts en dit kan niet zoveel kwaad voor je kindje. Doe dit wel altijd in overleg met je arts of verloskundige. Voor mij hebben de tabletjes op de heftigste dagen het scherpste randje eraf gehaald. Nog steeds voelde ik me niet top, maar aan de medicatie wilde ik niet wegens eventuele risico’s voor mijn kindje.

Hou je ‘t echt niet uit? Of ben je veel aan het braken en hou je maar weinig binnen? Wacht dan niet en neem contact op met je huisarts of verloskundige. Als jij niet voldoende voedingsstoffen binnen houd kan dat ook gevolgen hebben voor de ontwikkeling van je kindje. 

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en dat ze je de het eerste trimester door loodsen! En dat je maar gauw wat meer kan genieten van die roze of blauwe wolk. 

Liefs, 

Mandy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *