De leukste babyshower- en kraamcadeaus

Wil je een leuk cadeau geven voor je vriendin haar babyshower of in haar kraamweek maar ben je inspiratieloos? Of ben je zelf zwanger en wil je zelf wat tips geven wat je cadeau zou willen krijgen? Dan helpen deze tips je vast in de zoektocht naar een leuk cadeau! Geïnspireerd door mijn eigen babyshower en kraamweek heb ik dit blog item geschreven. Hier volgen een aantal suggesties van super handige cadeau’s tot leuke en persoonlijke.

Boek: Oei ik groei!

Het boek “Oei ik groei!” is een van de leukste boeken om cadeau te doen waar je iedere ouder een plezier mee doet. Zowel papa’s als mama’s hebben enorm veel aan dit cadeau! Dit boek omschrijft de ontwikkeling die de baby in het eerste jaar doormaakt.

Kraambezoek boek

Een kraambezoek boek is een leuk invul boek voor iedereen die op kraambezoek komt. Zo kan het bezoek een persoonlijke boodschap achterlaten en wat dingen invullen als op wie de baby lijkt en bijvoorbeeld wat ze later gaan doen samen! Er bestaan verschillende kraambezoek boeken, bijvoorbeeld die van Hello Baby.

Baby’s eerste jaar boek

Een leuk boek waarin de mama de gebeurtenissen en mijlpalen van baby’s eerste jaar kan vastleggen. Ook van dit boek heb je verschillende varianten. Bijvoorbeeld de opvolger van Oei ik groei het 9 maanden boek: Oei ik groei! Het eerste jaar dagboek.

Groeimeter

Dit is altijd een leuk cadeau en kun je overal wel vinden: een groeimeter! Bijvoorbeeld een leuke naturel variant van stof, eentje in jungle-style of een andere variant. Ook kun je ervoor kiezen om er eentje te laten maken of zelf te maken als je creatief bent! Zo hebben wij een onwijs leuke handgemaakte cadeau gehad van de tante van Zoey.*

Shirt met naam

Hoe leuk is het om een hip shirt cadeau te geven met daarop de naam van het kindje! De meeste winkeltjes kunnen dit ook vrij vlot maken en leveren na geboorte.

Bijtring of speenkoord met naam

Er bestaan tegenwoordig veel webwinkeltjes die bijtringen, speenkoorden of andere baby items met naam maken! Instagram staat er vol mee. Maar als ik een paar suggesties mag doen: @Keesenbeer.nl @Lytseboef.nl en @Suskesbabyenkinderproducten. Kortom, bij hun vind je super leuke gepersonaliseerde cadeaus voor de baby!

Eerste armbandje met naam

Je kunt denken aan een handgemaakt armbandje door bijvoorbeeld @Jillzbeads of een echt gouden of zilveren armbandje van de juwelier. Het laatste heeft Zoey gehad van haar opa en oma in de kraamweek. Super schattig!

Eerste bestekset (met naam)

Hoe leuk is het om een eerste besteksetje te geven. Het kindje zal hier nog veel plezier van beleven! Je kunt bijvoorbeeld een leuke Nijntje bestekset geven of eentje met naam laten graveren.

Herinneringen kistje

Een herinneringenkist of box is altijd een leuk cadeau: hier kunnen de papa en mama de eerste spulletjes van de baby in bewaren voor later, bijvoorbeeld de navelstreng, eerste melkflesje, ziekenhuispapieren etc. Een functioneel en toch ook een héél leuk cadeau!

Newborn shoot

Dit was het leukste en grootste cadeau dat ik zelf voor mijn babyshower heb gehad. Een leuk cadeau en blijvende herinnering! Het is ó zo mooi en bijzonder om de eerste jonge weken van je kindje vast te leggen want het cliché is waar: ze groeien zo snel!

Last but not least: de aller leukste tip die ik je kan geven voor de geboorte van een kindje is het cadeau dat ik van mijn beste vriendin kreeg in mijn kraamweek: een kraammand met cadeautjes erin. Van kleinigheidjes tot grotere cadeaus. Je kunt het dan zo gek maken als je zelf wilt! Super leuk!

*Wil je ook zo’n leuke groeimeter laten maken door de tante van Zoey? Neem dan via Instagram contact op met @richelleglim.

Mist er in dit overzicht nog een super leuk cadeau of heb jij nog een andere goede tip? Laat het ons en andere mama’s weten in de reacties! 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *