Onze ervaring met babyflessen en alle tips om een juiste keuze te maken

De keuze voor babyflessen is niet gemakkelijk. Ik weet nog dat ik op de 9 maanden beurs stond en dat er zo onwijs veel keuze was. De grootste stand was die van Difrax, met een enorme toren aan babyflesjes in de leukste kleurtjes. EN ze hadden ook lichtroze – super schattig! Dat was dus mijn eerste keuze en die nam ik mee naar huis. Eenmaal thuis aangekomen bestelde ik ook nog de grotere flessen en kreeg ik er nog een aantal van een vriendin. Zo. Ik ben voorbereid op de komst van onze dochter en heb genoeg flessen in huis om de eerst komende tijd met haar door te komen zonder ze om de haverklap te hoeven afwassen.

Toen Zoey geboren werd startten we met borstvoeding. Na een aantal dagen verliep dit toch niet zo soepel en zijn we overgestapt naar flesvoeding. Ik was voorbereid: ik had de Difrax flessen tenslotte de week ervoor uitgekookt en er een in de vluchtkoffer gestopt. Omdat we een aantal dagen in het ziekenhuis verbleven was het dus maar goed dat ik de fles had ingepakt: zo kon ze direct wennen aan haar eigen flesje. In eerste instantie beviel dit prima, Zoey dronk op een goed tempo haar flesje leeg. Dit ging prima, tijdens de kraamweek had Zoey ook weinig last van darmkrampjes. Voor het schoonmaken van de flessen heeft Bryan nog flessenborstels gekocht, die was ik vergeten te halen. Het schoonmaken van de Difrax flessen was een klusje: bij ieder gebruik moet je de speen loshalen en schoonmaken, net als de onderkant en net ventiel. Ook kun je de flessen uit elkaar halen en in de vaatwasser doen. Daarom vond ik het erg handig om er een paar te hebben: wij hadden er vier, maar met twee kan je prima uit de voeten.

Na 10 dagen was de kraamhulp weg en jahoor toen begon de ellende. De krampjes kwamen doorzetten en we wisten van gekkigheid niet wat ons overkwam. Deze 10 tips hebben ons enorm geholpen bij de krampjes. Vooral nummer 4, 6 en 7 zijn onze favorieten. Hadden we dat maar eerder geweten. Ook zijn wij vervolgens geswitcht naar een ander type fles, mede doordat een bekende daar ook goede ervaringen mee had. De Dr. Brown’s fles is het geworden. Met het ingebouwde ventiel, die ook niet heel makkelijk schoon te maken is, beviel deze al snel beter. Het viel mij op dat er een stuk minder luchtbubbeltjes in de fles zaten tijdens het drinken. Zoey haar drinktempo was ook prima met de kleinste speen. We hebben twee Dr. Brown’s flessen gekocht en deze spoel ik in alle losse onderdelen na iedere voeding goed om. Een keer per dag was ik ze beide in de vaatwasser mee zodat ze goed schoon zijn. Zoey is bijna twee maanden en wij blijven voor nu, zolang de darmkrampjes nog opspelen, zeker de Dr. Brown’s flessen gebruiken!

Liefs xoxo,

Bryan, Mandy en Zoey.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *