SOS: 10 tips om de darmkrampjes van je baby te bestrijden!

Niets is vervelender en zieliger dan darmkrampjes bij een pasgeboren baby. Daarom hebben wij een top 10 met tips samengesteld om die ellendige darmkrampjes tegen te gaan. Hopelijk treft dit SOS bericht je op het juiste moment, want ik had gewild dat ik een aantal van deze tips veel eerder had gehad.

Drink tempo: Laat je kindje rustig drinken en las halverwege een pauze in om je baby te laten boeren. Ook boeren na de voeding is erg belangrijk om overtollig lucht kwijt te raken.

Voeding niet schudden: Voor de één voor de hand liggender dan de ander: maar schud de melk niet in de fles maar roer deze door met een lepel. Door schudden ontstaan extra luchtbubbels in de fles die je baby binnen kan krijgen tijdens het drinken.

Type fles: Er zijn een aantal speciale flesjes op de markt die darmkrampjes tegen zouden gaan. Bijvoorbeeld de S-flessen van Difrax, de flessen met luchtfilter van Dr. Brown of die van Philips Avent.

Houdingen:
– Leg je baby met de buik naar beneden op je arm. De druk op de buik zorgt voor verlichting.
– Leg je baby op zijn/haar rug op je schoot. Maak vervolgens fietsende bewegingen met de beentjes met de klok mee.
– Leg je baby op zijn/haar rug op je schoot. Beweeg de beentjes vervolgens in een gehurkte beweging omhoog naar de buik en weer terug.

Warme douche of een warm bad: Warmte verlicht de krampjes, vandaar dat baby’s het heerlijk vinden om in een warm bad te gaan of onder een warme douche.

KipKep Woller warmtekussen: Dit is een andere manier om warmte te gebruiken om krampjes te verlichten. Het kussen is gevuld met vlaszaden, door deze in de magnetron te doen wordt deze warm en kun je deze over de buik van jouw kleintje leggen. Dit zorgt direct voor verlichting. Je kunt uiteraard ook een andere soort kruik gebruiken voor hetzelfde effect.

Homeopatische middeltjes: Infacol, Sab Simplex en VSM Cinababy zijn homeopatische middeltjes die darmkrampjes tegen gaan. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze daadwerkelijk helpen, maar veel ouders zweren erbij en zijn hier enorm enthousiast over.

Draagzak: Draag je kindje dichtbij je in een draagzak. Jouw warmte, geur en lichaamscontact is vertrouwd en daar wordt hij/zij rustig van.

Kinderwagen: Een stuk wandelen met de kinderwagen werkt rustgevend voor baby’s: het hobbelen van de wagen doet ze ontspannen. Een rondje rijden in de auto heeft hetzelfde effect. Een goed excuus om door de McDrive te gaan – maar let op: sta niet te lang stil.

Natuurlijk heel veel knuffelen! Je kunt je baby nog niet verwennen, dus hou ze vooral dichtbij je en geef ze liefde op de momenten dat zij dit nodig hebben.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen met de homeopatische middeltjes? Lees dan onze blog over Infacol en Sab Simplex.  Ook kun je hier lezen over onze flessenkeuze en waarom we deze fles kozen.

Werkten deze tips bij jouw kindje? Of heb jij een tip die wij nog niet hebben genoemd? Laat het ons weten!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *