Review: Baby Brezza Formula Pro

“Wat is dat nou voor apparaat?” vraagt onze kraamhulp in de kraamweek van Zoey. Dat is onze Baby Brezza, een soort Nespresso machine maar dan voor flesvoeding. Ze verklaarde ons ronduit voor gek dat we dit in huis hadden. Net als meer ouders die ik spreek. De meningen zijn erg verdeeld over deze “gadget”. Het andere deel van de ouders is er namelijk wild enthousiast over. Ik ken zelfs iemand die de Baby Brezza mee heeft genomen in haar koffer op vakantie naar Turkije. Dit is typisch zo’n item waarover ik mijn eerste zwangerschap lang heb geroepen “die komt er bij ons niet in”. Maar tijdens de kraamweek hebben we hem tóch in huis gehaald. En om heel eerlijk te zijn: we hebben er geen seconde spijt van gehad! Hij heeft zich voor ons voor iedere euro terug betaald.

Baby Brezza Formula Pro
Wij hebben de Baby Brezza Formula Pro tijdens de baby tijd van Zoey dus intensief gebruikt. Het apparaat was niet meer weg te denken uit ons gezin: voor iedere voeding gebruikten we de Baby Brezza. Behalve natuurlijk als we op pad gingen. Inmiddels is er ook een nieuwe variant op de markt; de Baby Brezza Formula Pro Advanced. Over deze nieuwe versie zal ik later nog een blog schrijven. In deze blog zet ik de belangrijkste voor- en nadelen van de Baby Brezza Formula Pro voor je op een rij.

Voordelen
⁃    Een flesje is binnen een handomdraai gemaakt. Met één druk op de knop heb je binnen een +- 15 seconden een voeding klaar staan voor je kindje.
⁃    Het flesje wordt direct geprepareerd op de juiste temperatuur.
⁃    Een van de fijnste dingen hieraan: geen gedoe meer met het op de juiste temperatuur maken van het water, de juiste hoeveelheid schepjes in de fles doen of het continue bijvullen van de welbekende voedingstorentjes.

Nadelen
⁃    De watertank bijvullen: iets dat je niet moet vergeten! Niets is vervelender dan met een lege watertank te zitten op het moment dat je een voeding moet maken voor je kindje. Dit is ons aan het begin een paar keer gebeurt, een kei harde les waar we al snel van hadden geleerd en wat ons daarna niet meer is overkomen.
⁃    Het aantal CC voeding dat gemaakt wordt gaat in stappen van 60: 60-120-180-240-300. Dit betekent dat je, afhankelijk van de hoeveelheid voeding die je kindje krijgt, soms wat meer moet maken en dus meer moet weggooien.
⁃    Schoonmaken: om de zoveel gemaakte flesjes geeft het apparaat aan dat de trechter schoongemaakt moet worden. Het advies is om dit iedere keer te doen dat dit wordt aangegeven. Mijn ervaring is echter wel dat de trechter lang niet altijd vies is. Wij hanteerden dan ook één schoonmaakbeurt per dag en op de overige momenten haalden we de trechter los en plaatsten we die direct weer terug.

Al met al is mijn conclusie dat de Baby Brezza Formula Pro een onwijs fijn apparaat is als je van snelheid en gemak houd. Gemak is het sleutelwoord waarmee ik het zou samenvatten. Met één druk op de knop heb je binnen een aantal seconden een voeding klaar. In een gebroken nacht met een huilende baby, waarbij ieders wallen tot aan de enkels hangen en je het liefst zo snel mogelijk weer terug in je bed duikt, is dit voor ons meer dan goud waard geweest. Ja, zeker aan het begin gooi je wat meer voeding weg. Maar, ook dat hebben wij niet als dusdanig negatief ervaren: de voordelen wogen voor ons zwaarder dan de nadelen en we hebben onwijs veel plezier beleefd van de Baby Brezza Formula Pro. Ik stop hem zelf nog nét niet in de koffer voor onze reis naar het buitenland. 😉

Inmiddels is ons tweede kindje geboren. Om ons leven met kleine Chase wat makkelijker te maken hebben we de nieuwe Baby Brezza Formula Pro Advanced besteld. Deze heeft een langere leertijd maar komt thank-god binnenkort binnen! Stay tuned voor een review over de nieuwe Baby Brezza. In diezelfde blog zal ik ook de verschillen tussen beide apparaten op een rijtje zetten.

Twijfel je ook om een Baby Brezza aan te schaffen? Wat zijn voor jou de pro’s en cons? Of heb je er al eentje en ben je net zo enthousiast als wij? OF vind je dit nou typisch zo’n onzin product? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Liefs, Mandy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *