Gewapend met Infacol en Sab Simplex in strijd tegen de krampjes van Zoey

We zullen toch onderhand wel álles hebben geprobeerd tegen die vervloekte darmkrampjes denk ik. Dat maakt ons ondertussen wel een expert in wat wel en niet werkt, althans, voor onze Zoey. Zodoende hebben wij ook homeopatische middeltjes uitgeprobeerd om de pijn van de krampjes voor haar te proberen verlichten: zowel Infacol als Sab Simplex hebben wij uitgeprobeerd.

Na veel gelezen te hebben over beide middeltjes kwamen we tot de conclusie dat het vergelijkbare middeltjes zijn met iets andere ingrediënten. Daarnaast is er van beide geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking tegen darmkrampjes en zijn er geen bijwerkingen bekend. Dwz. dat er niet officieel is aangetoond dat het werkt. Maar hoe meer we op internet lazen hoe enthousiaster ouders waren. Het leek wel dé grote oplossing voor al onze, eh, Zoey haar tranen! Omdat ze beide homeopathisch zijn besloten we het uit te proberen.

Toen Zoey ruim twee weken oud was hebben wij Infacol in huis gehaald om de strijd tegen de krampjes aan te gaan. We kozen deze in eerste instantie niet om een overtuigde reden maar omdat deze voor ons gemakkelijk in huis te halen was: bij de Kruidvat in de stad hebben ze Infacol. Bryan sprong op de fiets om het te halen en bij de eerstvolgende voeding startten we vol goede moed. Infacol zit in een klein potje met een pipetje om het gemakkelijk toe te dienen. Let wel op dat je deze iedere keer goed schoon spoelt voor je hem weer terug in het potje doet. Ben je alleen dan is dit wel een klusje om toe te dienen. Zodoende ben ik het later met een theelepeltje aan Zoey gaan geven. Zo kon zij ook alvast wennen aan het eten met een lepel! De smaak van Infacol is te omschrijven als citrus- sinaasappelachtig. Zoey vond dit niet te pruimen, maar hield het wel binnen. We gaven de druppels voor de voeding gedurende ongeveer een kleine maand. Ik had wel het idee dat de Infacol íets deed en dat Zoey wat minder last had. Maar om nou te zeggen dat het zo’n groots succes was zoals ouders op het internet beschreven… nee dat niet.

Toen Zoey zes weken oud was zijn we overgestapt naar Sab Simplex. Om mij heen hoorde ik hierover zelfs goede verhalen en het zou zelfs beter werken dan Infacol. We hadden Sab Simplex niet eerder besteld omdat dit simpelweg niet bij ons in de buurt verkrijgbaar is: het is namelijk een product uit Duitsland. In Duitsland en aan de Duitse grens is dit een stuk makkelijker verkrijgbaar. Via via kreeg ik de website van een Duitse internet- apotheek die ook in Nederland bezorgt. Handig! Dan gaan we dat maar eens proberen! De levering was sneller dan verwacht: binnen enkele dagen had ik het pakketje binnen. We zijn vervolgens direct gestart aangezien de Infacol intussen al op was. Qua gebruik en dosering werkt Sab Simplex makkelijker: dit komt in druppeltjes uit het flesje. 15 druppels voor iedere voeding is het advies en daar houden wij ons aan. De smaak is te omschrijven als zoet en framboos- vanille-achtig. Via een theelepeltje geven wij Zoey de druppels en deze vind zij een stuk lekkerder. We hebben Sab Simplex inmiddels bijna twee weken in gebruik en ik merk op zich niet veel verschil met Infacol. Behalve dat Zoey het een stuk lekkerder vind, heeft ze dagelijks nog wel last van krampjes. Net als met Infacol wel een stukje minder heftig als voorheen.

Kortom, voor ons hebben beide middeltjes wel wat krampjes en tranen gescheeld, maar het is niet de oplossing voor alles helaas. Maar ook dit verschilt weer per kindje! Wij blijven voorlopig nog Sab Simplex gebruiken.

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen tegen krampjes? Lees dan onze top 10 tips. Woon jij ook niet dichtbij de Duitse grens en wil je ook Sab Simplex bestellen? Dat kan via deze website.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *