Review: Baby Brezza Formula Pro Advanced

Wij hebben de Baby Brezza Formula Pro tijdens de baby tijd van Zoey intensief gebruikt. Het apparaat was niet meer weg te denken uit ons gezin. Toen Chase werd geboren was de nieuwe variant op de markt; de Baby Brezza Formula Pro Advanced. Aangezien mijn man gek is op gadgets moest de oude Baby Brezza worden ingeruild en plaats maken voor een nieuwe. In deze blog lees je een review over de Baby Brezza Formula Pro Advanced, de belangrijkste voor- en nadelen en een korte vergelijking met de voorgaande versie. 

Voordelen
⁃    Een flesje is binnen een handomdraai gemaakt. Met één druk op de knop heb je  een voeding klaar staan voor je kindje.
⁃    Het flesje wordt direct geprepareerd op de juiste temperatuur.
⁃    Deze variant van de Baby Brezza maakt voeding in stapjes van 30 ml, bij de voorganger was dit in stappen van 60 ml. Je zit dus veel minder vaak met teveel voeding dat je moet weggooien omdat je meer keuze hebt om de geschikte hoeveelheid te kiezen.
⁃    99% van de babyvoeding merken zijn geschikt voor de Baby Brezza. Bij deze nieuwe Baby Brezza zijn daar weer een aantal nieuwe merken aan toegevoegd. Er zit een folder bij waarin je exact kunt zien hoe je het apparaat moet instellen voor jouw type voeding. Dit hoef je maar eenmalig te doen, tenzij je tussendoor switcht van voeding natuurlijk.
⁃    Geen gedoe met het op de juiste temperatuur maken van het water want dit doet het apparaat zelf. De voorganger had maar één temperatuur stand, bij deze Pro Advanced heb je drie keuzes. Wij hebben hem standaard op de warmste optie staan. 
⁃   Kortom,  geen gedoe meer met het op de juiste temperatuur maken van het water in de magnetron, de juiste hoeveelheid schepjes in de fles doen of het continue bijvullen van de welbekende voedingstorentjes. At least not at home ;-).

Nadelen
⁃    De watertank bijvullen: iets dat je niet moet vergeten! Niets is vervelender dan met een lege watertank te zitten op het moment dat je een voeding moet maken voor je kindje. Er brand een indicator lampje op de display als hij bijgevuld moet worden. Ik koos er sowieso voor om 1 keer per dag het water te verversen en dus weer volledig te vullen.
⁃    Schoonmaken: om de zoveel gemaakte flesjes geeft het apparaat aan dat de trechter schoongemaakt moet worden. In mijn vorige blog over de voorganger gaf ik aan dat mijn ervaring dat de trechter lang niet altijd vies was en dat wij hem niet iedere keer schoon maakten. Die ervaring was voor ons nu anders, maar ik verwacht ook dat het verschil in voeding daar een rol in speelt. Zoey kreeg Nutrilon en Chase drinkt Nutrilon Pepti, de substantie van de Pepti is anders en blijft meer plakken. 

Al met al is mijn conclusie dat de Baby Brezza Formula Pro Advanced, net als de voorganger, een onwijs fijn apparaat is als je van snelheid en gemak houd. Met één druk op de knop heb je binnen een aantal seconden een voeding klaar. In een gebroken nacht met een huilende baby, waarbij ieders wallen tot aan de enkels hangen en je het liefst zo snel mogelijk weer terug in je bed duikt, is dit voor ons de investering zeker waard geweest. Het belangrijkste verschil met de voorganger zit hem wat mij betreft in de stappen in het aantal  ml waarin je de voeding kunt maken. Je kunt nu veel preciezer selecteren hoeveel je wilt en zit dus met minder verlies. Ook is het fijn dat je zelf een selectie kunt maken voor de gewenste temperatuur. Kortom, het apparaat heeft zeker een upgrade gehad ten opzichte van de versie hiervoor. 

Twijfel je ook om een Baby Brezza aan te schaffen? Wat zijn voor jou de pro’s en cons? Of heb je er al eentje en ben je net zo enthousiast als wij? OF vind je dit nou typisch zo’n onzin product? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Liefs XOXO Mandy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *