Baby bed opmaken: het matrozenbedje

Een baby bedje moest naar mijn weten altijd laag opgemaakt worden: het kindje ligt dan bij het voeteneind zodat hij of zij niet onder de deken kan raken. Zoey haar gehele baby periode hebben we het bedje dan ook altijd laag opgemaakt. Tijdens de kraamweek van Chase vertelde onze kraamhulp dat dit ook anders kan en leerde ons het matrozenbedje.

Toen mij ter oren kwam dat veel mama’s hier ook niet bekend mee zijn besloot ik om deze blog te schrijven met daarin meer informatie over dit zogenoemde matrozenbedje.

Het matrozenbedje een speciale manier waarmee je het ledikant kunt opmaken waarbij je het laken op een bepaalde manier vouwt, zodat er een veilig afgebakend stuk bed ontstaat waarin je kindje ook bovenin het bed veilig kan slapen en niet onder het deken terecht kan komen. Meer over het matrozenbedje en hoe dit precies werkt lees je hieronder. 

Hoe veilig is het? 
Men zegt dat een ledikant opmaken als matrozenbedje even veilig is als kort opmaken. Als je het laken vouwt in de juiste stappen kan jouw baby niet onder de deken zakken.

Hoe maak je een matrozenbedje?
Stap 1: Leg de bovenkant van het laken over het bovenste deel van het matras en maak deze vast. 

Stap 2: Leg je baby op het laken met zijn hoofd bijna tegen het hoofdeinde. 

Stap 3: Sla het laken onder je baby’s voeten terug over hem heen. Zorg dat je voldoende ruimte hebt dat hij zijn benen nog wel kan strekken. Er ontstaat zo een afgebakend stuk bed, een soort enveloppe waar je kindje in ligt, waarbij hij niet verder naar beneden kan zakken, maar enkel tot de onderkant van het omgeslagen lakentje.

Stap 4: Je kunt nu het dekentje vanaf de onderkant van het bed opmaken zoals je normaal ook doet en het laken hier overheen vouwen. 

Als je kindje trappelt of om laag zakt dan trapt hij het dekentje en het lakentje als het ware van zich af. Je hebt met het matrozenbedje dus een veilig afgebakend deel in het bedje gecreeerd waarmee hij dus nooit onder het beddengoed terecht kan komen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *