Met deze items kom je de kraamweek met je pasgeboren baby door

Ik dacht dat ik goed voorbereid was: ik had alle baby uitzetlijsten doorgenomen en ik kon (bijna) alles afvinken. Van alles had ik wel wat in huis. Maar toch kwamen we er achter dat we van sommige dingen juist te weinig had of dat we toch nog iets misten waar ik niet aan had gedacht. Zodoende werd papa Bryan steeds weer op pad gestuurd in de kraamweek want ik was nog niet op de been. Dus ik deel graag 10 items met je die je echt niet mag missen of waarvan je moet zorgen dat je genoeg in huis hebt om je kraamweek zonder teveel gedoe door te komen:

1. Vitamine D en K

Tijdens je kraamweek zal je waarschijnlijk gaan starten met het geven van vitamine D (en K). Zorg ervoor dat je dit dus in huis hebt! Vitamine D hebben zowel kindjes die flesvoeding als borstvoeding krijgen nodig. Vitamine K zit al in flesvoeding dus deze heb je alleen als supplement nodig bij borstvoeding.

2. (Genoeg) hydrofiel doeken

Ik had heus wel wat hydrofiel doeken in huis, maar als je niet elke dag wilt wassen of om de dag is het verstandig om hier genoeg van in huis te hebben! Wij (Bryan) hebben nog drie pakken van drie stuks bijgehaald in de kraamweek. Ik heb me laten vertellen dat je er nóóit genoeg kan hebben!

3. Flessen borstels

Die flesjes moeten natuurlijk ook schoon! Veel flessen merken zijn vaatwasserbestendig maar ik vond het toch ook fijn om ze geregeld helemaal goed met de hand schoon te maken.

4. (Genoeg) beschuit met muisjes

Want je kraamvisite wil ook wel wat lekkers! Ik had zelf onderschat hoeveel pakken ik nodig zou hebben… Gelukkig heb ik een lieve schoonmoeder die wat extra voor ons had gehaald!

5. Zeepvrije badolie

Heb jij ook ladingen met Zwitsal gehad? Mijn kast puilt uit, heerlijk! De kraamhulp tipte ons in de kraamweek dat in Zwitsal zeep en parfum wat minder goed is voor het huidje van de baby. Baby’tjes kunnen een droge huis krijgen van het badderen en om dat tegen te gaan kun je zeepvrije badolie gebruiken. In de kraamweken hebben wij dit gedaan. Later zijn wij de zeepvrije variant van Zwitsal gaan gebruiken en nog wat later ook de rest van de Zwitsal producten

6. Kraampakket

Zorg ervoor dat je hem op tijd in huis hebt. Die enorme vliegende tapijten, eh, kraamverbanden heb je namelijk echt wel nodig. Krijg je geen kraampakket van je zorgverzekering? Zorg dan dat je zelf voldoende kraamverbanden in huis haalt en een thermometer voor jezelf en een voor je kleine. Soms zitten er ook leuke extra cadeautjes in het kraampakket. Mijn vriendin kreeg bijvoorbeeld een boek voor baby’s eerste jaar. Wij kregen een kamer en bad thermometer en een verkoelende bijtring.

7. Boodschappen en fruit

Stuur iemand in de kraamweek om een boodschapje zodat je voor een aantal dagen genoeg eten en drinken in huis hebt. Hou je van fruit? Haal dan voldoende fruit in huis. Alles wat je lekker vind. Of het nu lastig schoon te maken was of niet: de kraamhulp maakt (vaak) lekkere fruithapjes voor jou en papa voor jullie herstel en om jullie ook te verwennen. Ik heb toch wat heerlijke fruit hapjes gegeten in de kraamweek!

8. Strakke sport BH’s

Stuwing. Ouch. Dat is echt geen pretje. You’ll know when it’s there. Ik had wel een aantal sport BH’s in huis hoor, maar het had fijner geweest als ze wat strakker waren. Hoe strakker hoe beter!

9. Luiers

Mocht je er nog niet voldoende in huis hebben natuurlijk. Maat 0 of 1 is prima om de eerste tijd mee door te komen!

10. Bedankje voor de kraamhulp

De dag voor de laatste dag van de kraamhulp vroeg mijn beste vriendin of we een cadeautje hadden voor de kraamhulp. Eh? Cadeautje? #Mommybrain. En ze had gelijk, want deze lieve hulp had ons een hele fijne week bezorgd en onwijs geholpen. Een bedankje is dus het minste wat er wel vanaf kon! Wij hebben een plantje en een fles wijn gegeven. Als je haar tijdens die week een beetje leert kennen kun je een leuk passend cadeautje kopen (stuur hiervoor lekker je partner op pad!).

Dit waren de 10 items die ik met je wilde delen. Heb jij nog tips voor onmisbare dingen in je kraamweek die hier nog niet tussen staan? Laat het ons weten in de reacties!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *