Waarom blaast mijn baby bellen?

Zoey is echt een ster in bellenblazen vanaf 8 weken oud. Het worden er steeds meer tegelijk en steeds groter en groter. Ze lijkt er met de dag wel beter in te worden! Is dit iets waar ik als mama trots op kan zijn? En waarom doet ze dit eigenlijk?

Nou allereerst: natuurlijk kan ik, en jij ook, als mama hier trots op zijn! Hoe gaaf is het dat ze kan bellen blazen? Een paar dagen terug deed ze dat namelijk nog niet. Ze heeft wéér iets nieuws geleerd! Net als de “ooo” “aaa” geluiden die ze hierbij maakt. Ik kan het haar overigens ook niet na doen hoor al die bellen blazen… jij wel? Net als bij Zoey was mijn shirt nat van het kwijl en moest er weer een wasje gedraaid worden. Ik ben maar gestopt en laat het aan de expert over: mijn dochter.

Waarom ze dit doen

Baby’s blazen bellen om hun spraakontwikkeling te stimuleren. Ze trainen alle spieren in hun mond, maar ook in hun lippen en de tong. Een hele work-out dus! Een work-out met veel speeksel in plaats van zweet. 😉

Het is goed om de spraakontwikkeling te stimuleren en tegen je baby’tje terug te praten. Neem hier de tijd voor en zorg dat het verder zo veel mogelijk rustig is om jullie heen. Laat langs tussenpauzes vallen zodat ze kunnen proberen te antwoorden. Je zult zien dat ze ook geluiden proberen na te doen die jij maakt, super schattig!

Is jouw kindje ook zo’n ster in bellen blazen of het maken van geluidjes? Of heb jij nog een leuke tip voor andere mama’s om je kindje’s spraak te stimuleren? Laat het weten in de reacties!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *