Onze ervaringen met de 3-daagse detox kuur van NeoLife

 Al eens gehoord van een detox kuur? Tot voor kort kende ik dit alleen van horen zeggen. Een detox schijnt ontzettend goed te zijn voor je lichaam en gestel. Iets waar ik erg nieuwsgierig naar was; zeker na mijn twee zwangerschappen waarin ik best wat kilo’s ben aangekomen was ik erg gemotiveerd om het roer eens drastisch om te gooien en wat gezonder te gaan leven. Daarnaast heb ik door mijn B12 deficiëntie ook vaak een lage weerstand en een stel spastische darmen (verder doe ik het best goed hoor :-P). Kortom, allerlei aspecten waarbij een detox kuur bij zou kunnen helpen. Kort geleden kwam ik in contact met Lydia van NeoLife en ik mocht een detox kuur uitproberen! In deze blog neem ik je graag mee in wat een detox nou precies inhoud en wat onze ervaringen zijn met de detox kuur van NeoLife.

WAT IS EEN DETOX?

Een detox is een ontgiftingskuur: een kuur waarmee je je lichaam vrij maakt van gifstoffen. Gifstoffen krijgen we onder andere binnen door voeding, maar ook door gewoonten als bijvoorbeeld roken. Ons lichaam verwijdert gifstoffen normaal gesproken. Echter, wanneer we blootgesteld worden aan teveel gifstoffen worden deze opgeslagen in onze organen en vetweefsel. Dit kan resulteren in bijvoorbeeld vermoeidheid, verminderde weerstand, slecht kunnen afvallen of klachten zoals o.a. spierpijnen en  hoofdpijn. Een ontgiftingskuur helpt je dus om de gifstoffen af te breken en af te voeren.

WAT HOUD HET PRECIES IN?

De detox kuur van NeoLife die wij mochten proberen is een 3-daagse detox waarin je supplementen slikt, specifieke voeding eet en vervolgens start met je nieuwe gezonde levensstijl. Een overzicht van de drie dagen staan hieronder:

Dag 1: Supplementen op vaste tijdstippen, NeoLife thee en onbeperkt groente en fruit eten gedurende de dag. Het liefst meer groenten dan fruit en géén bananen.

Dag 2: Hetzelfde als dag 1.

Dag 3: Supplementen op vaste tijdstippen, ‘s morgens en ‘s middags een NeoLife shake, s’ avonds een gezonde maaltijd naar keuze. Ook tijdens deze dag mag je onbeperkt groente en fruit naar keuze eten.

Dag 4 t/m 7: Tijdens de rest van de week kun je je normale gezonde eetpatroon volgen en je slikt nog supplementen op vaste tijdstippen.

ONZE ERVARINGEN

We kijken eigenlijk heel positief terug op de detox. De eerste twee dagen waren het meest uitdagend; je eet tenslotte niets anders dan groente en fruit. Dit ging mij makkelijker af dan Bryan aangezien hij geen liefhebber is van de meeste groenten (O-M-G ja, het is normaal gesproken altijd al een uitdaging wat er bij ons op tafel komt). Maar zelfs hij heeft zich door deze dagen heen geslagen en we hebben prima genoten van groenten als paprika tot sperziebonen en broccoli tot ui en champignons. Er zijn genoeg variaties te bedenken om ook het avondeten op bord aan te kleden; aangezien je de groenten licht mag stomen leek het toch al meer op een lekkere maaltijd. De NeoLife thee kun je overigens op verschillende manieren bereiden. Je kunt er een warme thee van maken zoals je die normaal ook zet met een thee zakje óf als koude variant. Wij deden de detox gedurende een aantal warme dagen dus erg fijn om te variëren en in de ochtend een warme kop thee te nemen terwijl we in de middag kozen voor een iced-tea met ijsblokjes en een schijfje citroen.

Toen dag 3 aanbrak waren we positief verrast door de shakes. Wij hadden gekozen voor de smaken bessen met room en chocolade en die vielen hier goed in de smaak. Zeker na twee dagen alleen groenten en fruit te hebben gegeten was een nieuwe smaak sensatie ook meer dan welkom ;-). Deze dag hebben we afgesloten met een heerlijke gezonde maaltijd naar keuze, in ons geval was dit een rijk gevulde salade bestaand uit tomaatjes, komkommer, ei, gebakken kipfilet en caesar saus.

Het resultaat aan het einde van de kuur: we zijn beide afgevallen: Mandy -2,2 kg en Bryan wel -3 kg! Daarnaast merkte ik dat ik ook meer gemotiveerd was om een gezonde levensstijl vast te houden. Ik hou van duidelijke plannen en een uitdaging; vandaar dat ik de 75 Mom Challenge heb opgezet. De komende 75 dagen wil ik nog fitter en gezonder worden en mijn gestelde doelen behalen. Deze detox kuur heeft voor extra motivatie gezorgd en een fijne basis gelegd om weer gezonder te gaan leven. Wat mij betreft dus een aanrader!

Je shopt de NeoLife kuur hier tijdelijk met 10% korting met de code “Mandy10”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *